ABERAŢIA

Demult, aveam un iubit pe care îl trezeam în fiecare noapte în care nu puteam să dorm şi îl puneam să îmi spună povestea relaţiei noastre. Zăpăcit de somn sau poate de întrebare se apuca să bălălăurească orice prostie îi trecea prin minte, însă la întrebarea mea nu răspundea. Povestea relaţiei noastre era una extraordinară. Aşa credeam eu. Ce credea el nu am aflat nici până în ziua de astăzi. Dar problema mea de acum este alta. Mă întreb dacă pentru mine era important el, sau era mult mai importantă povestea noastră în sine. Creatura. Adică ceea ce ieşise din interacţiunea mea cu el. Îmi pun această întrebare pentru că, nu demult, mi-am dat seama ca sunt dependentă (ca noi toţi, de altfel) de istoriile, ondulaţiile, aberaţiile vieţi.

În concluzie, ca să îmi fii cel mai bun prieten, ca să mă prinzi în chingi, ca să nu renunţ niciodată la tine, trebuie să propulsezi, să iniţiezi o aberaţie în viaţa mea. De exemplu, aberaţia de a merge în mijlocul lui februarie la mare sau aberaţia de a avea un fes la fel ca el meu, un fes cu moţ, necomun, nemaiîntâlnit, dar pe care tu îl posezi în momentul în care eu, independent de tine, îl posed fiind absolut singură că e unic. Sau aberaţia de a intra în jocul meu în noaptea de Craciun şi să te plimbi o oră întreagă cu o sticlă de şampanie în mână între cinci străzi pe care eu, punct variabil, nefix mă plimb cu disperare şi supărată sperând, totuşi, să îmi intuieşti mişcarea următoare şi să mă găseşti.

Sau aberaţia de a merge cu mine la munte după ce m-ai văzit o singură dată în viaţa ta. Şi, da, muntele este şi el o aberaţie în viaţa mea. Pentru că automat mă face să uitat de tot şi de toate. La munte uit de mama, uit cum mă cheamă, uit dacă sunt veselă sau sunt tristă, uit că am un rol, că îl trăiesc conştient şi că mi-l asum.

fagaras

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: