ANZII

Am ajuns eu în Anzi. Pam pam. Primul şoc: n-am văzut niciun brad. În schimb era plin de păduri de eucalipt. În loc de stejari, am văzut doar cactuşi uneori înalţi şi de zece metri. Şocul doi: o tarantulă. Mare cam cât palma mergea aşa agale cu mine pe cărare. M-am minunat eu acolo, dar peruanu de lângă mine a zis să am grijă pe unde pun picioarele că s-ar putea să am norocul să deranjez din sista zilnică văduva neagră- cel mai veninos păianjen din lume.

Dacă tarantula era un monstruleţ din care ieşeau multe picioruşe, bâââr…le şi simt pe piele, văduva neagră este mare cam cât un păianjen normal şi are picăţele roşii pe ea. Tarantula muşcă numai dacă o superi mult timp, adică o gâdili pe burtă, o înghionteşti, o freci la cap, văduva este puţin frustrată şi nu are nevoie de multe impulsuri ca să învenineze mortal tot ce mişcă în jur. De…văduvă.

Înainte să ajung la şocul trei, tot peruanu de lângă mine a zis să am grijă la planta cu ţepi pe care tocmai voiam să o mângâi afectuos. Era o plantă afrodiziacă. Aşa că, oricât aş fi vrut eu să încerc senzaţii noi, am trecut fluierând a pagubă mai departe. La peste 4.000 de metri înălţime nu îmi mai trebuia nimic, nici măcar dragoste. Răul de altitudine deja se prezentase şi am vrut n-am vrut a trebuit să îl primesc. Cu greu m-am stăpânit, apoi, să nu adorm instantaneu sau să nu borăsc. Tot instantaneu.

Dar, na, mă bucuram că fac andinism de data asta (şi nu alpinism ca de obicei) şi am ascultat atentă în jur. Ciripituri de vrăbiuţe credeţi că am auzit? Neeee… triluri. Triluri de papagali peste tot şi din când în când câte o pumă. Speram să nu fie în căutare de vânat.

Huascaran– 6768 m- cel mai înalt vârf din Anzii peruani

Lininuţa aia care taie munţii e o cărare. Nu vreţi să ştiţi cu câtă adrenalină m-am întâlnit pe ea.

Ruinele de la Pisac pe Valea Sacră, în drum spre Machu Picchu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: