SESIUNE

Suntem ceea ce suntem şi din cauza (datorită) şcolii. Învăţământul gratuit obligatoriu a fost înfiinţat cam în secolul 17 când, în partea vestică a Europei, cei care doreau dezvoltarea industriei au decis că au nevoie de o masă mare de oameni care să împărtăşească aceleaşi valori şi care să aibă ca unic scop deservirea societăţii. Pe scurt, au creeat o categorie de oameni uşor de manipulat. Aceşti oameni credeau şi mai cred şi astăzi că „munca este brăţară de aur” că „munca îl înnobilează pe om”. Şi, în general, au impresia că toate valorile pe care le învaţă la şcoală sunt cele adevărate şi cele mai bune pentru ei. La un ochi rapid, şcoala ne învaţă printre multe lucruri bune, să avem acelaşi destin. De aceea, avem cam toţi aceleaşi dorinţe, aceleaşi idealuri în viaţă, cam aceleaşi forme de a gândi şi a trăi.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe, mult mai şocante citiţi- http://www.librarie.net/carti/36820/Istoria-natiunilor-si-a-nationalismului-in-Europa-Guy-Hermet- o carte în care se fac referiri la istoria şi rolul învăţământului, dar care este o excelentă carte despre naţiuni şi naţionalism.

….. De aceea dacă te uiţi pe stradă s-ar putea să vezi indivizi-hibrizi care au buzele prea mari, creierii ieşiţi din cutia craniană, picioarele mai lungi sau coatele mai proeminente. De aceea o să îţi dai seama că eşti ca ei, că dorinţele şi viaţa ta funcţionează din inerţie, fără să depui niciun efort. Că ai fost crescut să nu depui niciun efort pentru modelarea spiritului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: